Hoe voorkom ik dat mensen in een directory op mijn webruimte kunnen kijken?

Standaard staat de mogelijkheid om een directory als index te zien ingeschakeld.
Wanneer dat uit zou staan kan de bezoeker niet de inhoud van iedere directory waar geen index-pagina op staat zien.

Mocht u deze mogelijkheid uit willen schakelen dan kan dat door het volgende commando in het .htaccess bestand te plaatsen:

Options -Indexes

Let wel; soms kunnen .htaccess niet zichtbaar zijn in uw FTP-programma.
Bestanden met een . (punt) ervoor worden namelijk meestal aangezien als verborgen systeembestanden.

Uiteraard kunt u ook een losse index.html/index.php in iedere directory plaatsen.