DynDNS instellen voor een domeinnaam

DynDNS betekent "Dynamic Domain Name Service". Met deze dienst kun je een vaste domeinnaam koppelen aan een wisselend IP-adres.

Je activeert DynDNS door naar 'Instellingen' te gaan in het Control Panel. Wanneer je op de knop DynDNS klikt dan kom je bij de instellingen voor DynDNS. Daar kun je een wachtwoord voor jouw DynDNS gebruiker aanmaken.
Ons advies is het wachtwoord afwijkend van jouw eigen wachtwoord te houden.

Onze DynDNS-server gebruikt het protocol DynDNS v2 van dyndns.org (Engels) om de DynDNS-update door te voeren. Jouw DynDNS-client heeft een paar gegevens nodig om het actuele IP-adres naar onze server te kunnen sturen:

Server: https://dyndns.intention.nl/update
Host: het domein of subdomein dat naar je ip moet verwijzen (bijvoorbeeld: mijnpc.jouwintentiondomein.nl)
User: jouw klantnummer (c..)
Password: het wachtwoord dat je hebt ingesteld onder DynDNS gebruiker

Als voorbeeld kun je de volgende URL gebruiken; https://dyndns.intention.nl/update?domain=(c..)&password=(PASSWORD)&hostname=(HOST)&myip=(IP)